“Als gecertificeerd taxateur, edelsteenkundige en goudsmid help ik u om uw sieraden te taxeren op hun volledige waarde”

Waarom een sieraad laten taxeren?

Verzekering

Op het moment dat u een verzekering voor uw sieraden wilt afsluiten en u wilt er volledig op kunnen rekenen dat uw verzekeraar het bedrag uitkeert na schade, diefstal of verlies, heeft u een taxatierapport van een gecertificeerd taxateur nodig.

Erfenis

U heeft door een overlijden sieraden geërfd en wilt weten wat de financiële waarde is om de erfenis eerlijk te verdelen onder de erfgenamen. Ook voor de aangifte van de erfbelasting (vroeger heette dit successie) is deze waarde nodig. Een objectieve en deskundige taxatie zorgt hiervoor.

Verkoop

Tijden veranderen, zo ook uw smaak. Dit kan een reden zijn om uw sieraden te verkopen. Om een juiste prijs te kunnen vragen voor uw sieraden of juwelen, wilt u de financiële waarde weten. Op basis daarvan kunt u een goede verkoopprijs bepalen.

Laat de herinneringen niet verloren gaan

“Ik schakelde Anita in omdat ik graag de waarde van een ring wilde weten, die ik van mijn ouders kreeg toen ik trouwde in 1963. Wat genoot ik van de verhalen die ze wist te vertellen! Naast de financiële waarde, echt leuk om dit te weten en vast te kunnen leggen voor mijn kleinkinderen.”

Taxaties met meer waarde

Heeft u sieraden of juwelen waar u de waarde van wilt weten? Laat het taxeren en u krijgt van mij een taxatierapport met de financiële waarde. En meer.

Want ik ga een stap verder dan onderzoeken wat het sieraad waard is. Ik ga op zoek naar het verhaal achter het sieraad.

Laat de herinneringen niet verloren gaan

Naast de financiële waarde is er zoveel meer te ontdekken over uw sieraad of juweel. De volledige waarde wordt bepaald door creativiteit, technische hoogstandjes, de emotionele en historische verhalen. Dat complete plaatje, daar maak ik werk van.

“Sieraden hebben het verborgen talent om littekens te vergulden en decoreren.”

- Gary Sybor

Indicatie van de kosten om uw sieraden te beschermen

Ieder sieraad is anders en daarom is elke samenwerking op maat. Voor het samenstellen van een taxatierapport reken ik €150,- per uur (incl. BTW). Dit tarief geldt voor zowel de taxatie bij u thuis als voor de tijd die ik nodig heb voor het onderzoeken en opstellen van het rapport. De kosten voor eventuele certificaten komen hier als extra kosten bij.

Om een indicatie van de kosten te geven, omschrijf ik drie klantsituaties:

01

“Toen mijn moeder overleed, kwam er van alles tevoorschijn: ringen, colliers en een paar zware armbanden. Echt van die sieraden die dames van in de tachtig in de loop der tijd verzamelden. Anita heeft een duidelijk en verzorgt taxatierapport afgeleverd.” 

02

“Van mijn vader had ik ooit een mooie, gouden ring gekregen met een groene steen. Ik had geen idee welk materiaal het was of de waarde ervan. Dit wilde ik toch graag weten, maar mijn vader wist er niks meer over te vertellen, behalve dat hij het had gekocht op zakenreis in Afghanistan. Anita heeft uitgebreid onderzoek gedaan en de steen blijkt een toermalijn te zijn. In het rapport staat dit, naast de financiële waarde, uitgebreid beschreven.”

03

“Mijn oma had een hele verzameling sieraden. Ze droeg deze met veel plezier, maar ik vond ze altijd wel erg opvallend. Toen ik bij Anita kwam om een rapport voor de erfbelasting op te stellen, werd zij helemaal enthousiast. Wat bleek: mijn oma had een bijzondere verzameling opgebouwd. Ik heb dit nooit geweten, maar wat een interessante informatie! Ik bekijk de sieraden nu op een geheel andere wijze en zie het rapport als een klein eerbetoon aan mijn oma.”

neem vrijblijvend contact op

Wilt u uw sieraden laten taxeren?